Vodafone razantně zlevňuje roaming

Operátor hlásí levnější volání, SMS a data v Evropě. Na dovolené se budete moci připojit už od 7 Kč za 1 MB.

V době blížících se letních prázdnin přichází velmi dobré zprávy z tábora červeného operátora. Vodafone vychází vstříc potřebám svých zákazníků a výrazně snižuje ceny datových přenosů v zahraničí, ale nejen to. Klesnou i ceny volání a SMS. Ze zemí evropské sedmadvacítky a dalších osmi států včetně oblíbeného Chorvatska si zákazníci Vodafonu od 24. června zadatují za 30 Kč za 1 MB místo původních 60 Kč. Výrazně se také zvýhodní balíček pro připojení na 24 hodin – s větším z balíčků vás 1 MB vyjde na pouhých 7 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Nové ceny vstoupí v platnost už za týden

Lidé stále častěji využívají mobilní data i při svých cestách do zahraničí. Aby neměli obavu z vysokých účtů, zavádíme ochranu proti nechtěné vysoké útratě a snížili jsme cenu dat na 30 korun za 1 MB. Navíc v případě, že si aktivují zvýhodněný balíček Připojení ze zahraničí na den, zaplatí za 1 MB dat výrazně méně,“ říká Jiří Němeček, marketingový manažer roamingových služeb Vodafonu.

V zahraničí už neprosurfujete kalhoty

Zákazníci, kteří si aktivují tarif Připojení ze zahraničí na den a stáhnou během 24 hodin méně než 5 MB dat, zaplatí zvýhodněnou cenu 80 Kč. Dříve za stejnou cenu mohli stáhnout jen 2 MB. Datový tarif Připojení ze zahraničí na stálo je vhodný pro všechny zákazníky, kteří chtějí data používat častěji. Od nynějška navíc po vyčerpání volných MB v rámci tarifu, budou zákazníci platit cenu pouze 30 Kč za 1 MB (dříve 60 Kč).

Poslední datovou novinkou, která je zároveň maximálně užitečná je možnost nastavit si individuální cenový strop za data v roamingu. Od 24. června bude všem zákazníkům automaticky zaveden finanční limit pro stahování ve výši 1 300 Kč na měsíc. Opatření slouží k ochraně před nechtěnou vysokou útratou, přičemž tento limit si může každý zákazník změnit dle svých potřeb.

Ceny tarifu Připojení ze zahraničí platné od 24. 6.2010:

Oblastobjem dat celkemspotřeba datcena tarifucena za 1 MB po překročení limitu 50 MB
Zóna 150 MBdo 5 MB80 Kč30 Kč
nad 5 MB350 Kč
Zóna
1+2
50 MBdo 5 MB160 Kč30 Kč
nad 5 MB700 Kč

Ceny tarifu Připojení ze zahraničí na stálo platné od 24. 6.2010:

Oblastobjem datcena tarifu / měsíccena za MB po překročení limitu 200 MB
Zóna 1200 MB1 600 Kč30 Kč
Zóna 1+2200 MB3 200 Kč30 Kč

Datové novinky v kostce:

  • 30 Kč za 1 MB stažených dat v zóně 1 (doposud 60 Kč)
  • Zákazníci, kteří si aktivují tarif Připojení ze zahraničí na den a stáhnou během 24 hodin méně než 5 MB dat, zaplatí jen zvýhodněnou cenu 80 Kč (doposud byl limit 2 MB)
  • Limit pro stahování dat v zahraničí 1 300 Kč (doposud automaticky nastaven nebyl, pouze pokud si jej zákazník nenastavil sám dobrovolně)
  • 30 Kč za 1 MB stažených dat nad rámec volných MB tarifu Připojení ze zahraničí na den a Připojení ze zahraničí na stálo (doposud 60 Kč)

I kosmetické změny potěší

Když už byli u Vodafone u těch změn, rozhodli se také zaokrouhlit směrem dolů ceny hovorů a SMS. Konkrétně u tarifu World Roaming v zóně jedna spadly ceny příchozích i odchozích hovorů i SMS a u Passportu zase propojovací poplatky ve všech třech zónách. Jen pro připomenutí, Vodafone World Roaming je výhodnější pro kratší hovory z ciziny. Tarif Vodafone Passport se naopak vyplatí při hovorech delších než tři minuty. S tímto tarifem lze volat za stejnou minutovou sazbu jako u domácího tarifu při volání do cizí sítě. Zaplatí pouze spojovací poplatek. Hlasové i datové tarify jsou přehledné a jsou rozděleny pouze do tří zón pokrývajících celý svět a platí bez ohledu na to, přes jakého operátora se zákazníci v cizině připojí.

Ceny u tarifu Vodafone World Roaming platné od 24. 6.2010:

Oblastodchozí hovorpříchozí hovorodeslání SMSodeslání MMSdata (1 MB)
Zóna 111,90 Kč4,55 Kč3,35 Kč11,40 Kč30 Kč
Zóna 230 Kč17,50 Kč9,52 Kč11,40 Kč250 Kč
Zóna 360 Kč35 Kč14,28 Kč11,40 Kč300 Kč

Výše spojovacího poplatku u tarifu Vodafone Passport platná od 24. 6.2010:

OblastZóna 1Zóna 2Zóna 3
Výše spojovacího poplatku22 Kč50 Kč80 Kč

Změny u hlasových tarifů v kostce:

  • 4,55 Kč za příchozí hovor v zóně 1 u tarifu Vodafone World Roaming (doposud 6 Kč)
  • 11,90 Kč za odchozí hovor v zóně 1 u tarifu Vodafone World Roaming (doposud 12,90 Kč)
  • 3,35 Kč za odeslanou SMS ze zahraničí - platí pro oba roamingové tarify (doposud 3,45 Kč)
  • 22 Kč za spojovací poplatek u Zóny 1 (doposud 22,18 Kč)
  • 50 Kč za spojovací poplatek u Zóny 2 (doposud 50,42 Kč)
  • 80 Kč za spojovací poplatek u Zóny 3 (doposud 80,67 Kč)

Pro úplnost přidávám na závěr přehled roamingových zón:

Zóna 1

Andorra, Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Gibraltar, Irsko, Island, Itálie, Jersey, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Manský ostrov, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Velká Británie

Zóna 2

Albánie, Anguilla, Antigua a Barbuda, Aruba, Austrálie, Barbados, Bělorusko, Bermudské ostrovy, Bosna a Hercegovina, Britské Panenské ostrovy, Černá Hora, Čína, Dominikánská republika, Egypt, Grenada, Haiti, Indie, Izrael, Jamaica, Japonsko, Jihoafrická republika, Kajmanské ostrovy, Kanada, Korejská republika, Kosovo, Makedonie, Maroko, Mexiko, Moldávie, Nový Zéland, Ostrovy Turks a Caicos, Portoriko, Singapur, Společenství Dominika, Srbsko, Svatá Lucie, Svatý Kryštof a Nevis, Svatý Vincenc a Grenadiny, Tunisko, Turecko, Ukrajina, USA, Vietnam, Západní Samoa

Zóna 3

Afghánistán, Alžír, Angola, Argentina, Arménie, Ázerbajdžánská republika, Bahrajn, Bangladéš, Bolívie, Brazílie, Burkina Faso, Chile, Ekvádor, Filipíny, Gabon, Gambie, Ghana, Gruzie, Guatemala, Guinea, Honduras, Hongkong, Indonésie, Irák, Írán, Jemen, Jordánsko, Kambodža, Katar, Kazachstán, Keňa, Kolumbie, Kuba, Kuvajt, Kyrgyzsko, Libanon, Libérie, Macao, Madagaskar, Malajsie, Maledivy, Mauricius, Mongolsko, Mosambik, Namibie, Niger, Nigérie, Nikaragua, Omán, Pákistán, Paraguay, Peru, Rusko, Salvador, Saúdská Arábie, Seychely, Spojené arabské emiráty, Srí Lanka, Súdán, Sýrie, Tádžikistán, Tajwan, Tanzánie, Thajsko, Turkmenistán, Uganda, Uruguay, Uzbekistán

Více informací včetně přehledné mapy celého světa naleznete na vodafone.cz/roaming.

Diskuze (62) Další článek: Garmin umožňuje tvorbu vlastních plnohodnotných map, ne však zdarma

Témata článku: , , , Argentina, Gruzie, Namibie, Súdán, Honduras, Anguilla, Ghana, Turks a Caicos, Sri Lanka, Gambi, Dominika, Alžír, Dominikánská republika, Aruba, Uruguay, Kolumbie, CAI, Kazachstán, Kryštof, Keňa, Guatemala, Nigérie,